
Una carta de 6 paràgrafs, amb 6 idees clau. Descàrrega del document al peu.
1r.) La consulta “permetrà triar la llengua de preferència”
Conseller, la nostra llengua base d’aprenentatge de preferència és la que aporta majors beneficis als nostres fills i filles d’acord amb les recomanacions dels experts.
2n) “En ocasions anteriors, les famílies han participat en consultes com la de jornada lectiva, sense que s’haja qüestionat la capacitat dels progenitors per a prendre este tipus de decisions”
Sr Conseller, la consulta sobre la jornada escolar va ser una consulta relacionada amb la conciliació familiar. La consulta que vostè promou tindrà un impacte sobre les competències lingüístiques dels nostres fills i filles.
La consulta sobre la jornada es va establir després d’una anàlisi sobre l’impacte de la jornada sobre els resultats acadèmics i no es van apreciar diferències significatives entre centres que ja impartien diferents tipus de jornades.
La conselleria que vostè està dirigint ha analitzat els possibles impactes sobre els resultats?
3r) “Considerem que el més just i democràtic és que les famílies puguen prendre la paraula i decidir lliurement.”
Conseller, ignorar els docents no és democràtic… Les famílies ja prenen decisions a través de la seua participació en els CEC, decisions consensuades amb la resta de la comunitat educativa.
I recorde: la Convenció sobre els Drets dels infants aprovada per l’Assemblea General de Nacions Unides el 20 de novembre de 1989 és de caràcter obligatori per als Estats signants i deixa clar que totes les mesures respecte a la infància s’han de basar en interès superior del menor.
Prioritzar l’interès del menor és democràtic i, especialment, just.
4t) “Una de les motivacions de la Llei de Llibertat Educativa va ser la preocupació pel descens de l’ús del valencià”
Conseller, la seua preocupació pel descens de l’ús del valencià es materialitza amb un degoteig de censures:
- Per residència temporal: s’incrementa fins a 3 cursos.
- Per incorporació tardana: s’incrementa fins a 2 cursos.
5è) “L’ús de les dos llengües en l’ensenyança no suposarà una diferència superior al 20% de les matèries”
Conseller, també en els municipis de predomini lingüístic castellà la diferència serà del 20%?
I en els municipis de predomini valencià, què impacte suposarà incrementar un 20% de presència curricular tenint en compte el desequilibri competencial ja existent entre les llengües cooficials? Ignora que tractar per igual allò que és diferent és incrementar els desequilibris?
6è) “Recomanem que es vote en llibertat”
Conseller, només faltava!
De moment, el que ens preocupa des del punt de vista democràtic és l’intent de restringir la llibertat dels docents a informar sobre el que consideren millor per als seus alumnes.